Gezocht:
Bediening
Hendrixen Grandcafé en Stadsbrouwerij
Grutstraat 31 | Doetinchem
Tel. 0314 - 820993 | info@grandcafehendrixen.nl
Online Reserveren

Stadsbrouwerij Doetinchem

U bent hier: Home | Stadsbrouwerij
Stadsbrouwerij Doetinchem

Stadsbrouwerij Doetinchem

Bij de stadsbrouwerij brouwen we op dit moment 4 bieren, deze zijn op dit moment alleen verkrijgbaar bij Grand-cafe Hendrixen.

Walters “Blond is licht tot goudkleur gekleurd bier dat licht gefilterd is en die minder hop bevatten dan andere bieren. Een frisse en volle smaak met een witte schuimkraag. Walters Blond is, in tegenstelling van de Belgische bieren, ”niet  behoorlijk stevig” en met een alcohol percentage van 4,8 % is dit biertje een perfect dorstlesser, en heel mooi als  aperitief

 

Walters “Amber is licht gehopt met een bitter, zoetige karamel van smaak. De amber bieren stammen van de Engelse ales af. Het kastanje kleurige bier heeft een alcohol percentage van 4,9 %. Dit bier is in combinatie met winterse gerechten een echte aanrader. Ook als doordrinker te gebruiken.

 

Walters ”Zomers” heeft als basis behalve tarwemout ook gerst mout en diverse kruiden. Sinaasappelschillen, koriander en hop horen hierbij. Zomerbier (± 4,9 % alc.) wordt gemaakt met ongeveer 50 procent ongemoute tarwe en 50 procent gemoute gerst. Het smaakt fris en fruitig en bevat een karakteristieke lichtgele kleur. Het is een goede dorstlesser tijdens de zomer. Het wordt niet gefilterd, waardoor het bier enigszins troebel blijft. 

Walters ”Winters” is een feestbier. Dat is het altijd al geweest, want vroeger was het eerste brouwsel van de nieuwe oogst hop en tarwe of gerst. De bierbrouwers maakten daar een zwaarder bier van, met een eigen karakter. Zo is elk winterbier anders en afhankelijk van het vakmanschap van de brouwmeester. Er zit ongeveer twee keer zoveel mout in. Dat levert uiteindelijk meer suikers op, en uiteindelijk een hoger alcoholpercentage. In het geval van ons Winterbier is dat ± 6,5 %. Daarnaast is de mout in bokbier op een heel hoge temperatuur gedroogd, zo'n 150 graden Celsius. Een deel van de suikers in de mout is daardoor gaan karamelliseren, en dat geeft ons bier een aardeachtige en karakteristieke smaak en kleur.

Open dag Stadsbrouwerij Doetinchem

Iedere tweede zondag van de maand van 15.00 uur tot 17.30 uur

Onze brouwmeester Marcel Köster kan u dan tijdens één van de rondleidingen meer vertellen over het unieke brouwproces van het "Waltersbier"